A bugás hortenzia sokféle lehet

A bugás hortenzia kifejezetten közkedvelt növény, ami sok kertész véleménye szerint, elengedhetetlen a kert- és tájtervezési projektekben. A virágzata sokféle színben pompázik, mint a rózsaszín, a lila, a kék és a fehér, ezért mindenki találhat a tetszésének megfelelő variációt.

A bugás hortenzia népszerűségét továbbá növeli az is, hogy hosszú virágzási időszakot mutat, ezért sokáig élvezhető ennek a színpompás virágnak a látványa. Gyakran ültetik dísznövényként parkokba és más tájépítészeti területekre.

A nagy mérete és látványos megjelenése jelentős dekoratív hatást biztosít a környezetben. A bugás hortenzia sokoldalú, hiszen szinte minden talajban jól érzi magát. A kisebb változatai cserépben is nevelhetőek, így alkalmasak városi kertekbe vagy teraszokra.

A gondozását illetően nem lesz nehéz dolga a tulajdonosnak, mivel kimondottan jól tűri a félig árnyékos helyeket és a rendszeres öntözés mellett gyorsan növekszik. Néhány bugás hortenzia virágainak színe a talaj pH-értékétől függően változik, ami érdekes lehet a kerttulajdonosoknak.

seditor

Add your Biographical Info and they will appear here.