Archive for the ‘Autószerelő’ Category

Az autódiagnosztika születésének körülményei

autódiagnosztika

Autódiagnosztika

Szívesen beszélget az autókról? Érdekli a technika, és a gépjárművek fejlődéstörténete? Kérdezzen csak meg nyugodtan egy idősebb embert a társaságból, milyenek voltak régen az autók. A szóban forgó személy garantáltan meg fogja említeni, hogy bár az akkori verdák nem voltak olyan „fullosak”, mint a mai autók, viszont sok esetben a gazdájuk is meg tudta javítani azokat, mindennemű egyéb szakértő beavatkozása nélkül, ha valami mechanikai gond adódott. Ha kicsit belegondolunk az előbb ecsetelt szituációba, könnyen felismerhetjük a párhuzamot a két tényező között: az egyszerűbb belső szerkezet nem követelte meg, hogy professzionális szervizeshez szaladgáljanak a gépjármű vezetők.

Manapság teljesen más a helyzet. Mivel a modern kor rohamléptékben fejlődő technológiája az autógyártást sem „kímélte”, napjaink autója elektronikusan vezérelt, bonyolult belső rendszere pedig autó-diagnosztikusért kiált. Ha reggel tehát nem indul a verda, nagy a valószínűsége, hogy nem mechanikus, könnyen megjavítható hibával áll szemben, hanem olyan központi számítógépes problémával, amit csak a profi szerelő tud megoldani. Igen, kedves hölgyeim és uraim, ez az ára a semmihez sem fogható kényelemnek. Read the rest of this entry »

Mennyi manapság a műszaki vizsga ára?

műszaki vizsga ára

Műszaki vizsga ára

A sofőrök jól tudják, az autótartás hatalmas felelősséggel jár, hiszen ha a jármű nincs tökéletes állapotban, akár balesetveszélyes lehet. Az említett sofőrök már azt is megszokták, hogy az autóval kapcsolatos dolgok – szerelés, csere, kozmetika- bizony roppant költségesek. Jelen cikkünkben is egy ilyen költségesebb témát fogunk boncolgatni: a műszaki vizsgát és annak árát tárgyaljuk ki. Először is, mielőtt rátérünk a „piszkos” anyagiakra, érdemes néhány szóban tisztázni, mi az a műszakizás, miket vizsgál a szakember, de arra is fényt derítünk, miért van erre nekünk, egyszerű halandóknak szükségünk. Nos, az utóbbi kérdésre többé-kevésbe már adtunk választ: nehogy valamilyen meghibásodás kapcsán balesetet okozzunk az utakon, a saját és embertársaink életét veszélyeztetve.

Abban az esetben, ha műszaki vizsgára készülünk, először be kell jelentenünk az igényünket a választott műhelynél, majd oda megérkezvén be kell, hogy mutassuk az autó okmányait. Ezután veszi kezdetét a vizsga. Ha röviden szeretnénk választ adni, akkor úgy fogalmaznánk, hogy a tüzetes vizsgálódás alatt mindent átnéznek az autón kívül-belül, alul és felül. Mit jelent ez? A futómű és a kormánymű alapos szemügyre vételezése után a szakemberek megnézik, nem-e szivárog az autóból az olaj, illetve ellenőrzik a kocsi világítását, a fékrendszerét és elektronikai diagnosztikáját. Read the rest of this entry »

Hogyan lesz valaki autóvillamossági szerelő?

autóvillamossági szerelő

Autóvillamossági szerelő

Manapság sajnos az igazán jó szakember ritka, mint a fehér holló. Ha elromlott az autó, és nem tudjuk, kihez fordulhatnánk, az internet a segítségünkre siet, és az autóvillamossági szerelő kulcsszavakat a keresőnkbe bepötyögve máris rengeteg találati eredménnyel találhatjuk szembe magunkat. Persze, ha járatlanok vagyunk a témában, nehéz kitalálni látatlanban, hogy melyik szerelőben bízhatunk meg, ám az internet ez esetben is a segítségünkre siet a különféle információ megosztós fórumok formájában.

Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy „messziről jött” ember mondhat bármit, így akkor mehetünk valóban biztosra, ha az ismeretségi körünkből valaki bizalmat szavazott már az általunk is kinézett autóvillamossági szerelőnek. Mivel foglalkozik tulajdonképpen a szóban forgó terület szakembere? Az autóvillamossági szerelő feladata, amint azt a nevéből is sejthetjük, az autók elektronikus alkatrészeinek az átnézése, a kicserélése vagy a megjavítása. A modern kor technológiája rohamléptékben fejlődik, és ez az autógyártásban is meglátszik. Read the rest of this entry »

Mivel foglalkozik a karosszéria lakatos?

karosszéria lakatos

Karosszéria lakatos

A férfiaknak az autó nem pusztán egy használati tárgy, amely az A pontból B pontba való közlekedésért felel. Bizony nem! Az autó maga az örök szerelem, a soha meg nem szűnő szenvedély. Éppen ezért az erősebbik nem legtöbb képviselője gondos óvásban részesíti a kis kedvencét, vigyázván arra, nehogy bármilyen baja essen a verdának. Persze a folyamatos használat során elkerülhetetlen a kisebb-nagyobb meghibásodások és sérülések keletkezése, de szerencsére manapság már számtalan olyan hozzáértő szakember kínálja a szolgáltatását a piacon, amelyet igénybe véve könnyen kijavítható a probléma. A karosszéria lakatos egyike ezen ezermestereknek, jelen cikkünkben pedig nem kisebb feladatot tűztünk ki magunk elé, mint e jeles és értékes szakma alapos ismertetése. Nos, ahhoz, hogy megértsük, mivel is foglalkozik tulajdonképpen a karosszéria lakatos, előbb ismerjük meg az alapkifejezésnek a lényegét.

A lakatos szakma többszáz évre nyúlik vissza az emberiség történelmében, egészen a középkorig, amikor is a szóban forgó munkakör külön szférává vált, leválván a kovácsmesterség fő csapásáról. A lakatosok eredetileg kis, bár jól felszerelt műhelyben dolgoztak, alapvető kellékeik között ott volt a kalapács, véső, üllő és satupad. A műhelyeikből nem hiányozhatott a munkavégzéshez szükséges kohó, a tűzhely és persze a praktikus és speciális munkapad sem. Mivel foglalkoztak az egykori lakatosok? Nos, erre igazán nem nehéz rájönni, tekintve a foglalkozás elnevezését: zárak, lakatok és kulcsok készítése képezte a főfeladatukat. Read the rest of this entry »

Hogyan válasszunk tökéletes autószervizt?

autószerviz

Autószerviz

Bármilyen fájdalmasan is hangzik, az igazság az, hogy a tapasztalatlan sofőröket könnyű behúzni a csőbe, ha a verdájuk szervizeltetéséről van szó. Természetesen ezzel nem azt állítjuk, hogy minden autószerviz egyformán a gépjárművezetők „lehúzására” menne, viszont valóban léteznek olyan óvatosságra intő jelek, amelyekre érdemes fokozott figyelmet szentelni a szerviz kiválasztása során ahhoz, hogy az eredmény, amit kapunk, valóban kielégítő legyen. Nos, általánosságban elmondható, hogy a vadonatúj autók ebből a szempontból is jobban járnak, mint a használt társaik, ugyanis az új járgányok esetében a garancia érvényességéig a márkaszervizek kötelesek ellátni azt, ha valamilyen probléma felmerülne.

Egyéb megoldás lehet a különféle autóklubbok és szerelőműhelyek meglátogatása, ami valóban olcsóbb, mint a sokszor csillagászati összegekkel operáló márkaszerviz, de, ahogy a mondás is tartja, olcsó húsnak sokszor a leve is híg. Ha azt tapasztaljuk, hogy a műhely, amibe beléptünk, koszos és rendetlen, érdemes elgondolkodni azon, hogy itt hagyjuk-e néhány napra szívünk féltett szerelmét, a már-már családtagnak számító autónkat. Az mindenképpen pozitív előjel, ha a szerviz felajánlja számunkra a csereautó lehetőségét a szerelés időtartamára. Read the rest of this entry »

Eredetvizsga- pro és kontra tényezők

eredetvizsga

Eredetvizsga

A kötelező rossz vagy a „lehúzós” hazugságok netovábbja? Segíti a sofőröket, vagy csupán pénzt varázsol ki a zsebükből? Jelen cikkünkben annak jártunk utána, mit gondolnak az utakon közlekedők, ha meghallják a szót: eredetvizsga. Az igazság az, hogy a megkérdezett személyek véleménye roppant széles spektrumon mozog- olyan skálán, ahol az óvatoskodó „talán nyerhetünk is vele” típusú válaszok mellett szép számmal akadtak a nyomdafestéket nem tűrő véleményezések is. Nos, azt már most érdemes leszögezni, mielőtt rátérnénk az eredetvizsga mikéntjeinek és hogyanjainak elemzésére, hogy a szóban forgó vizsgálat –feltéve, ha profi szakember végzi azt – rengeteg fejfájástól kímélheti meg a gyanútlan sofőrt.

Fejfájástól, hiszen, ha az eredetvizsga még a vásárlás előtt bebizonyítja az álomautónak vélt járműről a kétes eredetét, nem kell többmillió forintot letennünk az asztalra egy lopott járgányért. De ne szaladjunk ennyire előre. Nos, azt már tudjuk, az eredetvizsga iránt, finoman szólva is, elég hűvösen viseltetnek a sofőrök. Ez tulajdonképpen azért lehetséges, mert nagyon sok a rossz tapasztalattal rendelkező személy, akit ilyen vagy olyan úton, de már lehúztak sok pénzzel a magukat profinak fémjelzett kókler autószerelők. Ebből kiindulva érdemes megfogadni azt a tanácsot, hogy csak és kizárólag megbízható autószervibe tegyük be a lábunkat- még akkor is, ha a szóban forgó szerviz nem éppen az olcsó árkategóriás szolgáltatásairól híres. Read the rest of this entry »

Hogyan válasszunk jól autószerelőt?

autószerelő

Autószerelő

Az autószerviz tipikusan az a hely, ahova nem szívesen jár az ember, hiszen könnyen lehet, hogy a jármű egy-egy meghibásodásának a javítása akár az egész havi keresetet is felemészti – ha egyáltalán sikerül megjavítani a verdát. Az autószerelő szó hallatán a legtöbbünk elméjében egy olajfoltos nadrágú, piszkos kezű férfi képe körvonalazók ki, de ez a fajta sztereotípia manapság már nem állja meg a helyét. Az a személy, aki jó autószerelő hírében áll, a hihetetlen problémamegoldó képességen kívül nagy intelligencia hányadossal is kell, hogy rendelkezzen- és nemcsak egy-két, a szakmáját érintő területen.

Az imént említett tendencia oka roppant egyszerű: a manapság gyártott, a modern kor innovatív technológiája által fejlesztett elektronikusan irányított rendszerek olyan komplex tudású szakembert igényelnek, aki profin és megbízhatóan végzi el a rá bízott munkát. A helyzet viszont az, hogy jó autószerelőt sajnos nagyon nehéz találni, hiszen a tapasztalat is azt mutatja, sok a kókler önjelölt ezermester a piacon. Abban az esetben, ha tanácstalanok vagyunk, érdemes nyitott szemmel és füllel járni a világban, és feldobni a témát akár a munkahelyen, akár a családi vacsorán. Read the rest of this entry »

Az autószerelő szakma fortélyai

Autószerelő tapasztalattal

Autószerelő tapasztalattal

Egy jó autó mögött rengeteg különböző dolog húzódik meg. Az autókat mérnökök megtervezték, a terveket a gyárakban megvalósították és összeszerelték, az autószerelők pedig a későbbiekben karbantartják a gyártósorról kigurult autókat. Az autószerelők feladata nem mindig egyszerű.

A környezet néha elég rendesen kikezdi ezeket az egyébként is masszív építményeket. Mivel a karosszéria általában fémből van, a korróziós hatások erősen roncsolhatják a kocsi alapjait. Egy hiányos és rozsdásodott alvázzal pedig nem biztonságos közlekedni. Szerencsére az autószerelők hatékonyan képesek elvégezni a szükséges javításokat, és a kocsink már vissza is térhet az útra. Read the rest of this entry »

Helyszíni kiszállásos autóüveg beépítés akár azonnal

Autóüveg beépítés

Autóüveg beépítés

Sajnálatos módon, valamilyen oknál fogva autójának üvege meghibásodott, aminek következtében képtelen folytatni az utazást? Nemcsak az alacsony látási viszonyok miatt, hanem az idegességének, a feszült helyzetnek is köszönhetően, ami ebből a szerencsétlenségből adódott? Nyugodjon meg és őrizze meg a hidegvérét, hiszen bármikor megoldható a helyszíni kiszállásos autóüveg beépítés! A szakemberek rövid időn belül a segítségére sietnek, ráadásul a kárt is hamar orvosolják. Alig egy óra leforgását követően pedig, akár ismét útnak indulhat, mintha mi sem történt volna.

Addig meg Ön is kap egy kis időt arra, hogy megnyugodjon, összeszedje magát és képes legyen ismét a vezetésre koncentrálnia. A Pilis Autóüveg Kft. bármilyen vészhelyzetben a rendelkezésére áll, ezért legyen Önnél mindig egy telefonszám, hogy egy esetleges kellemetlenség esetén legyen kihez fordulnia. Read the rest of this entry »

Az eredetiségvizsgálat nem olcsó

Az eredetiségvizsgálat jó választás!

Az eredetiségvizsgálat jó választás!

Autóvásárlás alkalmával, többen is úgy gondolhatják, hogy felesleges pénzeket dobnak ki az ablakon. Azonban, hogyha jobban belegondolnak, rájönnek mennyire fontos ez a vizsgálat, hiszen senki nem szeretne lerobbanni az újonnan vásárolt autóval, esetleg bajba kerülni, egy lopott jármű miatt. Az eredetiségvizsgálat sokat segíthet. Erre általában gépjármű vásárláskor, eladáskor kerül sor. Ezzel tudjuk megvizsgálni, hogy a gépjármű valódi-e, vagyis nem lopott. Az eredetiségvizsgálat díja változó. Read the rest of this entry »

Megbízható autoszerviz karbantartásra, javításra

Megbízható autoszerviz

Megbízható autoszerviz

Ön is azok közé tartozik, akik egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy hetekig autó nélkül maradjanak? Akkor ne várja meg, amíg tönkremegy a gépkocsija, ha nem tudja elképzelni, hogy csak a tömegközlekedéssel járhat. Az SDS autoszerviz előzetes időpont egyeztetés után bő félóra alatt elvégzi azokat az átvizsgálásokat, amik segítik a leghosszabb ideig tartó biztonságos működtetést. Az időben elvégzett karbantartások, a megfelelő szervizelés mindig meghálálja a tulajdonosnak az odafigyelést. Ha jön a tél, akkor itt az ideje megvizsgálni, hogy autója készen áll-e az év leghidegebb, és legnedvesebb időszakának az átvészelésére. Egy gyors ellenőrzés is sok bajt megelőzhet. Read the rest of this entry »

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás