Hogyan válasszunk jól autószerelőt?

autószerelő

Autószerelő

Az autószerviz tipikusan az a hely, ahova nem szívesen jár az ember, hiszen könnyen lehet, hogy a jármű egy-egy meghibásodásának a javítása akár az egész havi keresetet is felemészti – ha egyáltalán sikerül megjavítani a verdát. Az autószerelő szó hallatán a legtöbbünk elméjében egy olajfoltos nadrágú, piszkos kezű férfi képe körvonalazók ki, de ez a fajta sztereotípia manapság már nem állja meg a helyét. Az a személy, aki jó autószerelő hírében áll, a hihetetlen problémamegoldó képességen kívül nagy intelligencia hányadossal is kell, hogy rendelkezzen- és nemcsak egy-két, a szakmáját érintő területen.

Az imént említett tendencia oka roppant egyszerű: a manapság gyártott, a modern kor innovatív technológiája által fejlesztett elektronikusan irányított rendszerek olyan komplex tudású szakembert igényelnek, aki profin és megbízhatóan végzi el a rá bízott munkát. A helyzet viszont az, hogy jó autószerelőt sajnos nagyon nehéz találni, hiszen a tapasztalat is azt mutatja, sok a kókler önjelölt ezermester a piacon. Abban az esetben, ha tanácstalanok vagyunk, érdemes nyitott szemmel és füllel járni a világban, és feldobni a témát akár a munkahelyen, akár a családi vacsorán.

Előbb vagy utóbb a baráti körből valaki majd jelentkezik, megosztván a társasággal a tapasztalatait, amit, így vagy úgy, de mindenképpen hasznos tudásként könyvelhetünk el – hiszen a negatív impulzusokból is lehet tanulni. Ha mégsem siet senki a segítségünkre tanács formájában, muszáj a saját magunk kezébe venni az irányítást a tökéletes autószerelő megtalálásának reményében. Ezt kétféleképpen tehetjük. Az internetet a segítségünkre hívva, a böngészőbe megjelenő találatok egyikére találomra rábökünk, és imádkozunk, hogy akit „választottunk”, az tényleg kompetens legyen.

A másik módszer szerencsére ennél jóval okosabban operál, ugyanis, létezik néhány előjel, amely roppant árulkodó lehet a végeredmény tekintetében. Az első és legfontosabb szempont a választani kívánt autószerelővel kapcsolatosan, hogy vállal-e a munkájára garanciát. Ha nem, az valamilyen szintű óvatosságra ad okot. A jó autószerelő ismérve a jó kommunikáció, azaz, hogy ismerteti a meghibásodás okát és következményeit a tulajdonossal, illetve azokat a módokat is, amivel a későbbiekben elkerülhető a baj. Szintén fontos tényező, hogy a szolgáltatást nyújtó mester milyen alkatrészekkel dolgozik: utángyártottakkal vagy eredeteikkel? Ha a választott autószerelő abban az exkluzív élményben részesíti, hogy a több napig tartó javítási folyamatok elvégzése idejére a rendelkezésére bocsájt egy csereautót, kezdhet gyanakodni: megtalálta az igazit. Mentse is el a szóban forgó mesterember számát, hiszen ki tudja, mikor lesz rá szüksége legközelebb?

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.