Hogyan lesz valaki autóvillamossági szerelő?

autóvillamossági szerelő

Autóvillamossági szerelő

Manapság sajnos az igazán jó szakember ritka, mint a fehér holló. Ha elromlott az autó, és nem tudjuk, kihez fordulhatnánk, az internet a segítségünkre siet, és az autóvillamossági szerelő kulcsszavakat a keresőnkbe bepötyögve máris rengeteg találati eredménnyel találhatjuk szembe magunkat. Persze, ha járatlanok vagyunk a témában, nehéz kitalálni látatlanban, hogy melyik szerelőben bízhatunk meg, ám az internet ez esetben is a segítségünkre siet a különféle információ megosztós fórumok formájában.

Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy „messziről jött” ember mondhat bármit, így akkor mehetünk valóban biztosra, ha az ismeretségi körünkből valaki bizalmat szavazott már az általunk is kinézett autóvillamossági szerelőnek. Mivel foglalkozik tulajdonképpen a szóban forgó terület szakembere? Az autóvillamossági szerelő feladata, amint azt a nevéből is sejthetjük, az autók elektronikus alkatrészeinek az átnézése, a kicserélése vagy a megjavítása. A modern kor technológiája rohamléptékben fejlődik, és ez az autógyártásban is meglátszik.

Maradjunk egy roppant egyszerű példánál: néhány évtizede még megszokott volt a mechanikusan működő ablaktekerő az autókban, ma pedig már keresve is nehezen találnánk olyan modellt, aminél az említett eszköz ne elektronikusan működne. Ebből kifolyólag már nem is csodálkozunk a kijelentésen, miszerint az újabb típusú gépjárművek minden egyes alkatrésze és azok összehangolt működése szorosan összefonódik az elektronikával.

Mivel a szakma hihetetlenül szerteágazó, az azt űző szakember is mély tudással kell, hogy rendelkezzen, és például alap elvárás az irányában az, hogy tudja, hogyan kell átszoftverezni az arra szoruló kocsi központi irányító komputerét. Az autóvillamossági szerelő feladatkörébe tartozik az egész motorelektronika is. A tendencia azt mutatja, Magyarországon jelenleg hiány van a munkaerőben e téren, így a cégek valósággal vadásznak a jó és megbízható szerelőre. Így, ha éppen szakmaválasztás előtt áll, esetleg azt érzi, hogy a munka, amit folytat, nem az „Öné”, érdemes elgondolkodni az autóvillamossági pálya felé vezető tanfolyam elvégzésén.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.