Archive for the ‘Autó gumi’ Category

Olcsó gumit venni nem is ördöngösség

olcsó gumi

Olcsó gumi

Valljuk be kedves hölgyek és urak, a saját autó fenntartása nem olcsó mulattság. A kötelező díjak mellett számolni kell a szervizeltetés költségeivel is, illetve azokról az alkatrészekről, amelyeket időről-időre cserélni kell. Talán elsőre lehetetlennek tűnik, de egy kis figyelmességgel és utánajárással találhatunk olyan gumiabroncsot a piacon, aminek a megvásárolásához nem kell bankot rabolnunk, vagy teljesen kifosztanunk a családi kasszát.

A legjobb olcsó gumi megtalálása valóban azon múlik, milyen kitartóan keresünk, és hol kereshetnénk a leghatékonyabban, ha nem az internetes hirdetések között? Szerencsére rengeteg olyan weboldal áll a potencionális vevők szolgálatára, ahol bátran válogathatunk a márkák és a modellek széles spektrumú kínálatában. Read the rest of this entry »

A nyári gumi akcióval könnyű a vásárlás!

nyári gumi akció

Nyári gumi akció

A szezonális gumiabroncsok megkönnyítik a sofőrök dolgát, hiszen olyan védelemmel ruházzák fel a gépjárműveket, amit az időjárási viszonyok megkövetelnek. Még azoknak a személyeknek is, akik ritkán vezetnek, a szezonális garnitúra megvétele nem elhanyagolható feladat. Bár már vége van a nyárnak, a tapasztalat az mutatja, hogy a fantasztikus lehetőségekkel kecsegtető nyári gumi akció épp most lesz releváns, így mindenképpen érdemes figyelni az ilyen jellegű hirdetéseket az interneten vagy az újságok hasábjain. De miben más a nyári abroncs a télitől?

Elsősorban a kialakításában és az anyaghasználatában. A téli csúszós, fagyos, havas utak megkövetelik, hogy a gumi puha és rugalmas legyen, hiszen csak ezáltal garantált a gépjármű és az út közötti megfelelő tapadás megléte. Ezzel ellentétben nyáron mi történik? A forró levegő miatt az aszfalt utak felforrósodnak, így olyan abronccsal kell ellátni a verdát, ami a magas hőfoknak is tökéletesen ellenáll, kemény és roppant strapabíró. A nyári gumi akció keretein belül szerencsére számos nagyobb világmárka termékei érhetőek el, a megszokott költségük töredékéért. Általánosságban kijelenthetjük, hogy a nyári gumiabroncs sokkal sokoldalúbb, mint a téli társa. Read the rest of this entry »

A téli gumi akció megszépíti a vásárlást

téli gumi akció

Téli gumi akció

A Trónok Harcából ismert Stark család jelmondatával szabadon élve, közeleg a tél! A hűvös idő beálltával nemcsak a vastag ruhák kerülnek elő a szekrény mélyéről, de a családi autóra is felkerül a téli „csizma”. Igen, az abroncs szetteket szezonálisan cserélni kell, hiszen csak ez esetben lehetünk biztosak a baleset-mentes közlekedésben. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a szóban forgó abroncsok nem épp a legolcsóbb termékeket képviselik a piacon, viszont szerencsére a téli gumi akció megszépíti a vásárlást. De lássuk először, miben is más a hideg időjárási viszonyok között használandó gumi a nyári társától!

Azt mindenki jól tudja, hogy a hideg idő, és a kemény fagyok nagyban befolyásolják a fékezés kimenetelét. Az agyagában puhább, lágyabb téli gumi remekül simul a fagyos utakra, így, ha a hőmérője azt mutatja, a hőmérséklet 7 Celsius fok alá süllyedt, irány a gumiszerviz. A jól tapadó téli abroncsokkal biztonságos lesz a fékezés. Ahogy arra már utaltunk, a szóban forgó termékek drágák. Ezt a tényt sok autótulajdonos úgy próbálja meg kivédeni, hogy csak két kereket „öltöztetnek” be, míg a másik kettőn ugyanazt a 4 évszakos vagy nyári gumit hagyják fenn. Read the rest of this entry »

Látogatás a gumiszervízben – mire számítsunk?

gumiszervíz

Gumiszervíz

A gumiabroncs az egyes gépjárművek egyik legfontosabb szerkezeti egysége, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen minőségnek örvendenek. Mivel folyamatos használatnak vannak kitéve, előbb-utóbb elkopnak, és tönkremennek. A gumiszervíz meglátogatása ebben az esetben már nem tűr haladékot. Miért? Nos, a válasz roppant egyszerű, a kopott és elhasználódott gumiabroncs ellehetetleníti a biztonságos közlekedést, hiszen nem tapad megfelelően az úttestre, ezáltal roppant balesetveszélyes. A közúti balesetek elkerülése végett mindenképpen még időben fel kell hívni a gumiszervízt, és időpontot kérni a karbantartásra, esetleg az abroncsok cseréjére – amennyiben már menthetetlenül elhasználódtak.

piac telítve van a különféle abroncs-márkákkal, így mindenki kényed-kedvére, igényeihez és pénztárcájához mérten ki tudja választani a legideálisabb szettet. Szögezzük le! Az abroncs vásárlás tipikusan az a feladat, amit nem érdemes elbagatellizálni, hiszen akár –túlzás nélkül- az életünk is múlhat a választáson! Bár pénzspórolás szempontjából sokan preferálják a használt gumikat, a gumiszervíz munkásai nem javasolják ezt a megoldást. Amennyiben tanácstalan, keresse a gumiszervíz munkatársait bizalommal, hiszen a magasan képzett szakemberek nemcsak az abroncs márkájának a kiválasztásában nyújtanak hathatós segítséget, de a kerék helyes beállításánál is kulcsfontosságú szerepet játszanak. Read the rest of this entry »

Minden, amit a gumiabroncsról érdemes tudni

gumiabroncs

Gumiabroncs

Van belőle téli, nyári és négyévszakos. Nélküle elképzelhetetlen a vezetés. Kiválóan közvetíti az autó teljesítményét, hatalmas szerepet játszik a gépjármű gyorsulásában, a fékrendszer működésében és úgy egyébként: az egész jármű kezelésében. Igen, kedves hölgyeim és uraim, a gumiabroncs az, amiről e cikkünkben szó lesz. Mielőtt belevágunk a témába, érdemes néhány szót ejteni arról, miért is olyan fontos a gumiabroncsok megfelelő kiválasztása és karbantartása. Nos, nemes egyszerűséggel azért, mert az életünk is múlhat rajta.

Valóban, az, hogy az évszaknak és a természeti viszonyoknak megfelelő gumiabroncs van-e az autónk alatt, nagyban meghatározza a vezetési élményt és azt, hogy mennyire vagyunk balesetveszélyesek. Azt már valóban mindenki tudja, hogy nyáron a nyári gumi a kötelező, a hideg, zimankós időben pedig a téli abroncs a sláger. Tudni tudjuk, mégis sokan elodázzák a cserét, holott ez a téma tipikusan az a témakör, amit nem érdemes félvállról venni. Szintén kulcsfontosságú, hogy mindig minőségi gumiabroncs legyen a birtokunkban, s bár ez esetben kicsit mélyebbre kell a zsebbe nyúlni, a választás hosszú évekre szól, így biztosan meg is térül. Sokan, bár már egy ideje sofőrködnek, nincsenek tisztában azzal, hogy minden egyes gumiabroncs jelöléssel van ellátva. Read the rest of this entry »

Négyévszakos gumi – megéri vagy sem?

négyévszakos gumi

Négyévszakos gumi

Sokak szerint semmi értelme, mások azt állítják, az életet is könnyebbé teszi. Vannak, akik, soha nem vennének más típust, egyesek pedig az életük árán sem invesztálnának be a megvásárlásába. Jelen cikkünkben annak jártunk utána, miért is olyan közmegosztó a négyévszakos gumi. Mielőtt azonban belevágnánk a fejszénket e jelentős feladatba, foglaljuk össze néhány szóban, miért is olyan elengedhetetlen az évszakok változásának megfelelően lecserélni a gumiabroncsokat az autó alatt. Nos, a válasz roppant egyszerű: azért, hogy elkerüljük a baleseteket.

Ahogy télen és nyáron sem ugyanazt a cipőt húzzuk fel, úgy a verda is igényli az időjárási viszonyoknak megfelelő „lábbelit”- a forró nyári utaknak a kemény kialakítású abroncsok, míg télen a mélyen barázdált, puhább anyagú gumiszettek lesznek a tuti befutók. Az igazság viszont az, hogy a szóban forgó garnitúrák drágák. Nincs ezen mit szépíteni, egy-egy jobbfajta abroncsszett akár az egész fizetést elviheti – és ez a beruházás bizony anyagilag nem térül meg sohasem. Persze azoknak a személyeknek, akik sokat használják a gépjárművüket, a szóban forgó befektetés esszenciális és kikerülhetetlen – de mi van azokkal a sofőrökkel, akik csak alig-alig ülnek volán mögé? Ez az a pillanat, amikor rákanyarodhatunk a fő témánkra, azaz a négyévszakos gumi tulajdonságainak a részletezésére. Read the rest of this entry »

A nyári autógumi stabil futást eredményez

Strapabíró autógumi

A közúti közlekedés biztonsága sok esetben jelentősen függ az éppen használt gumiabroncsok állapotától, szezonális jellegétől. Nem mindegy, hogy téli vagy nyári autógumi van felszerelve a felnijére. A két típusban jelentős különbség van.

A puhább téli gumi mélyebb barázdákkal rendelkezik, ami speciális kialakítása révén, hatékonyabban vezeti el a csapadékot és a havat. Így jobb tapadást biztosít és gyorsabban kopik, valamint hangosabb menetzajt produkál.

Read the rest of this entry »

Ideje lecserélni a gumikat, eltűnnek a mínuszok!

Eljött a nyári gumik ideje

Eljött a nyári gumik ideje

A szakértők szerint, a téli gumi használata akkor javasolt, amikor a hőmérséklet tartósan 7 Celsius fok alá süllyed. Ilyenkor a nyári gumik már nem biztosítanak megfelelő tapadást. Azonban, amikor a hőmérséklet elkezd emelkedni és már nem várható fagy, érdemes leváltani a téli keveréket nyárira, mert azok nem kopnak olyan gyorsan. Már 10.000 Ft alatt is be lehet szerezni a nyári gumi szetteket. Hogy hol? A Taylorgumi webáruházban. Read the rest of this entry »

Terepjáró téli gumi nélkül? Nem ajánlatos

Speciális téli terepjáró gumi

Speciális téli terepjáró gumi

Nincs annál megalázóbb, amikor egy terepjáró 4 helyben forgó kereke mellől elstartol egy városi kisautó. Nézni sem lehet, a kis 14 colos virsliket az első keréken, de viszi felfelé az autót az emelkedőn.

Ekkor el lehet tűnődni, hogy a speciális terepjáró gumik vajon megérik az árukat? Egy kis fizika segíthet a jelenség megértésében, hiszen az még nem minden, hogy téli gumi található rajta, de a kisautó üres csomagtartóval összkerékhajtásúnak számít, hiszen a hajtott kerekekre esik a súly nagy része. Read the rest of this entry »

Nyári gumi – a forróságban jobb vele

A nyári gumi biztonságot ad

A nyári gumi biztonságot ad

Ha felszökik a hőmérők higanyszála, nem kifejezetten érezzük magunkat jól a bőrünkben. Nincs ezekkel az extrém körülményekkel másképp az autónk sem, Ha beköszönt a jó idő jöhet a nyári gumi. Nem véletlenül került be a közhasználatba, hiszen kényelmesebb és legfőképpen biztonságosabb vezetést biztosít, ha forró a talaj a talpunk alatt.

A nyári gumi akkor van elemében, ha tartósan hét fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Szerkezete és bordázata lehetővé teszi, hogy a száraz vagy nedves útfelületeken jobban tapadjon, így mondhatni, extra szolgáltatásként még hatékonyabb üzemanyag-fogyasztást és alacsonyabb zajszintet is kölcsönöz autónknak. Read the rest of this entry »

Sportos kinézetű Pirelli nyári gumi

Csúcstechnológiás Pirelli nyári gumi

Csúcstechnológiás Pirelli nyári gumi

A vezetési élmény fokozásához nagyban hozzájárul a megfelelő minőségű és állapotú gumiabroncs használata. A téli gumik alkalmazása a nyári időszakban kellemetlenné teszik a vezetést és gazdasági szempontból sem előnyös. Ezért érdemesebb mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat felszerelni a járműre.

A Pirelli nyári gumi kényelmessé és biztonságossá teszi a vezetést, mivel nagyon jó az úttartása. A teszteken is remekül teljesítettek ezek az abroncsok. Rendkívül rövid fékút és kis fogyasztás jellemzi a Pirelli nyári gumi modelljeit. Read the rest of this entry »

A jó téli gumi kiválasztása

téli gumi

téli gumi

A téli autógumi kiválasztásánál több szempontra is koncentrálni kell, ha azt akarjuk, hogy a legjobbat válasszuk ki az autónk számára. Fontos megfigyelni azt is, hogy milyen ár-érték aránnyal rendelkezik és a minőségét sem szabad figyelmen kívül hagyni. A téli abroncsnak nemcsak hidegben kell nagyszerűen teljesítenie, hanem jeges, latyakos, esős vagy hűvös időszakokban is. A téli gumi kapaszkodó képessége elengedhetetlenné válik, ha azt akarjuk, hogy az maximális biztonságot tudjon nyújtani. A téli gumi stabilan tartja az autót és azonnal fékezhető. Nagyobb számú mintázati elemekkel rendelkezik, mint egy nyári abroncs.
Read the rest of this entry »

Egyre népszerűbb a Hankook autógumi

Hankook autógumi

Hankook autógumi

Amennyiben gumiabroncs cseréje előtt áll, érdemes kiemelkedő figyelmet fordítania a vásárolt példány minőségi állapotában. Célszerű új állapotban lévő gumikat vásárolni, hiszen ezek sokkal megbízhatóbbak és ellenállóbbak a közúti megpróbáltatások folyamán. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Hankook autógumi hazánkban is, ami nagyon sok fogyasztó bizalmát nyerte el az utóbbi években. Az intenzív reklámtechnikának köszönhetően, egyre több gépkocsivezetőhöz jut el az üzenete, Read the rest of this entry »

A téligumi használata javít a kezelhetőségen

Téligumi hideg időben.

Téligumi hideg időben.

A téli időszak beköszöntével az utak jóval csúszósabbak lesznek és a szabványos nyári gumik nem biztosítana megfelelő tapadást a havas és jeges utakon többé. Ilyenkor a téligumi használata előírás, hiszen a közlekedés ellenkező esetben veszélyessé válhat. A téligumik tapadása sokkal jobb, mint a nyári gumiké és a jeges, csúszós, valamint havas utakra lettek optimalizálva egyedi bordázatukkal.

Egy téligumi szett vásárlása sajnos nem mindig olcsó mulatság, a használt készletekben pedig nem mindig lehet megbízni. Első szempont mindig a biztonság. Magunk és a körülöttünk lévők biztonsága. A téligumi mellett az autókban általában számos további alkatrész is segít a biztonságos közlekedés biztosításában, mint például az ABS, azaz a csúszásgátló. Read the rest of this entry »

Milyen márkájúak a téli gumik?

Egyszerű téli gumik!

Egyszerű téli gumik!

Az áruház felületén több mint 30 gyártó abroncsai közül válogathatnak az érdeklődők. A gumik kiváló minőséget képviselnek, megfelelő tapadással rendelkeznek, illetve több típusban is elérhetőek. A téli gumik ajánlatai kedvezőek. A webáruházban a különböző márkájú abroncsok eltérő áron rendelhetőek meg. A téli időszaknak megfelelő abroncsok tulajdonságai eltérnek a nyári gumikétól. Az első frissen leesett hó síkossá teszi az utakat, ami veszélyt jelent azokra az autósokra, akik nem a megfelelő abroncsokat alkalmazzák. A téli gumik könnyen megvásárolhatóak a honlapról. Read the rest of this entry »

Gumiszerelés bárhol Budapesten

Mobil gumiszerelés Budapest területén

Mobil gumiszerelés Budapest területén

Gyakran gondoltunk már arra, amikor defektet kaptunk, hogy milyen jó volna, hogyha nem nekünk kéne ezt kicserélni. Vagy éppen sietünk valahova és nincs időnk megjavítani a defektet, de mégis muszáj, mert megtörténhet, hogy akkor pótkerék nélkül maradunk, így elkéshetünk, mert a gumijavítással telik el az idő. Nem kell többé várakozni a gumijavítónál, mert van mobil gumiszerelés Budapest területén, ráadásul ingyenes kiszállással. Nem kell összekoszolnia magát a kerékcserével sem, csupán hívnia kell minket és az Ön által megadott címen megjavítjuk a gumidefektet. Read the rest of this entry »

Miért jó és miért nem jó a használt autógumi?

A használt autógumi is lehet biztonságos

A használt autógumi is lehet biztonságos

A használt autógumikkal kapcsolatosan általában megoszlanak a vélemények. Vannak, akik úgy gondolják, megéri használt autógumit vásárolni, bizonyos emberek szerint viszont egyenesen életveszélyes lehet egy ilyen vétel. A valóság az, hogy a használt gumi is lehet biztonságos, de az kétségtelen, hogy a választásnál alaposan át kell vizsgálni az árut! A használt autógumi vásárlása kapcsán az emberek általában az árra figyelnek oda leginkább, pedig az elsődleges szempont mindenképp a biztonság kell hogy legyen. Read the rest of this entry »

Mikor érdemes lecserélnünk a nyárigumit?

A nyárigumi cserével még várjunk

A nyárigumi cserével még várjunk

Sok esetben megtörténhet az, hogy egy idő után a régi nyárigumi kikopik, s azt mindenképp le kell cserélni egy új, biztonságos gumira. Ez nem fog olyan sűrűn előfordulni velünk, mert manapság a nyárigumik élettartama már igencsak hosszú, viszont bizonyos esetekben szükség lehet rá. Az első, s igen egyértelmű ok, a nyárigumi lecserélésére a defekt, vagy esetleg olyan sérülés, amely használhatatlanná teszi a gumiabroncsot. Ebben az esetben egyértelmű, hogy mindenki le fogja cserélni a gumiját egy újra, ugyanis a közlekedés ilyen módon lehetetlen. Abban az eset viszont, ha a megengedett érték alatti kopást szenved el a nyárigumink elvben közlekedhetünk, csak ez jogszabályokba ütközik, s nem is érdemes így közlekedni. Read the rest of this entry »

Hasznos információk autó gumi témában

Mikor tanuljuk meg, hogy az évszakoknak megfelelő autó gumival szereljünk gépjárművünket?

Mikor tanuljuk meg, hogy az évszakoknak megfelelő autó gumival szereljük gépjárművünket?

Autósként bizonyára Ön is tisztában van azzal, hogy mennyire fontos az autó gumi megfelelő megválasztása, és minőségének figyelemmel kísérése. Laikusként autógumi tesztek sokasága igyekszik összehasonlítani az egyes autó gumi típusokat, hogy a széles választékból sikerüljön kiválasztani azt, amelyik minden körülmények között jól megállja a helyét. A tél és a kritikus hőmérsékleti határ közeledtével szinte még a csapból is a téligumi cseréjére való felhívás folyik, a tapasztalatok azonban mégis azt mutatják, hogy nem lehet elégszer elmondani ezt. Sajnos még így is vannak, akik ilyen vagy olyan okoknál fogva nyárigumival indulnak neki a mínuszoknak, s aztán gyorsan az árokban találják magukat. Read the rest of this entry »

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás