Mikor esedékes valójában a gumicsere?

Korábban már volt szó arról, hogy a gumicsere idejének legfőbb meghatározója az időjárás, ami igaz is, ám ez egy hétköznapi embernek rendkívül széles spektrumú szabad értelmezési módot hagy. Lehet jobb volna konkrét dátumhoz kötve megszabni a pontos időkorlátokat, ahogyan az más országokban is szokás? Viszont az sem minden esetben bölcs eljárás. Az arany középutat kéne megtalálni ebben a tekintetben is, hiszen a túl nagy szigor és a túl nagy szabadság sem okvetlenül célravezető. A gumicsere elvégzését mindenkinek saját belátása szerint kellene kiviteleznie úgy, hogy azért semmiképp se eshessen túlzásokba. Például a nyár kellős közepén ne legyen még mindig fent a téli gumi, illetve az év legzordabb meteorológiai körülményei mellett sem kellene a nyári garnitúrával gurulni. Érdemes volna az évszakokhoz kötni a gumicsere folyamatát, ahogyan az autógumik fajtáinak a megfogalmazása is történik. Egy szó, mint száz, télen a téli gumi, nyáron pedig a nyári gumiabroncs használata ajánlatos.

Miért fontos ez? Miért ne használhatná egész évben ugyanazt a gumi szettet?

Sok olyan gépjárművezető van, aki a négyévszakos típusra esküszik, ami bizonyos kondíciók mellett, viszonylag jól helyt is áll, viszont a szélsőségesebb esetekben már korántsem annyira hatékony ez a kivitel. Az éves szintű gumiszerelésnek éppen az a lényege, hogy mindig az általános időjárási viszonyoknak megfelelően, a legnagyobb hatásfokú gumikon guruljon a gépkocsi. Nagyon fontos a gumicsere a tökéletes tapadás, lehető legrövidebb féktáv, a jó fogyasztási és kanyarodási mutatók, a kopásállóság és úgy egyáltalán a biztonságos vezetés maximalizálása szempontjából.

Mennyibe kerül egy gumicsere? Miként alakulnak a téli-nyári gumicsere árak?

Amennyiben azt szeretné, hogy mindig szakszerűen legyen végrehajtva a gumicsere, akkor ne sajnálja a járgányától a gumiszerviz szolgáltatásait! A szakműhelyben nemcsak kifogástalanul zajlik a kerékcsere, de a gumi centírozás is fokozott figyelemmel történik, amivel még inkább ki lehet egyenlíteni a kopásbéli különbségeket. A téli és a nyári gumi csere ár lényegében elenyésző ahhoz képest, amennyire nagy a jelentősége az Ön és utasai személyes biztonsága érdekében. Egyébként a szezonális gumik árai között nincs különbség, sokkal inkább típus- és méretfüggő a dolog. Ezért van az, hogy például egyáltalán nem mindegy a gépjármű kategóriája a gumicsere árszabásának vonatkozásában. Mindenesetre jobban megéri mindent a hozzáértő kezekre bíznia, mint laikusként, ráadásul a megfelelő szerszámkészlet hiányában, egyedül próbálkozni.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.