Bátran vásárolható használt téli gumi

használt téli gumi

Használt téli gumi

A nyári szezon alatt érdemes nyitott szemmel járni és figyelni az esetleges leárazásokat az abroncsok terén. Az autó fenntartás gyakran elég költséges, de van lehetőségünk csökkenteni a kiadásokon, ha okosan vásárolunk.

A használt téli gumi sok esetben jön jól. Természetesen érthetőnek tűnik, ha valaki a gumik kapcsán kicsit ódzkodik a használt kivitelektől. Nem mindegy ugyanakkor, hogy milyen mértékben lett az lejárva.

Mitől válik használttá a téli gumi?

Gyakran előfordul, hogy valaki olyan abroncsokat vásárol, amik nem nyerik el a tetszését. Ennek több oka lehet és általában nem a teljesítményükkel szemben merülnek fel a gondok, hanem inkább az esztétikával. Az sem ritka dolog, hogy a gyárilag felhelyezett abroncsokat igyekszik valaki értékesíteni, mert van egy saját bevált márkája, amire esküszik, így amint alkalma nyílik, azonnal cserél.

Az ilyen és ehhez hasonló alkalmak miatt kerül értékesítésre több használt téli gumi. Látható tehát, hogy a legtöbb esetben nem egy agyonhajszolt kivitelről van szó, hanem olyanokról, amik alig futottak néhány kilométert.

Biztosan beválik a használt téli gumi?

Vásárolhatunk másodkézből, vagy kifejezetten olyan szervizből, kereskedésből, ahol helyben fel is szerelik az abroncsokat. Érdemes ez utóbbit választani, hiszen ilyen formában, ha bármilyen probléma merülne fel, ami esetenként a felrakás után azonnal látszik, máris orvosolható.

A használt téli gumi esetében minden olyan előnnyel rendelkezni fogunk, mint amit a teljesen új kivitelek nyújtanak, csupán az árak lesznek kedvezők. Mindenesetre a szerelővel nézessük meg, hogyan áll a kopás mértéke. Ha nem járunk kifejezetten sokat az autóval, akkor kimondottan jó döntés a használt téli gumi.

Amennyiben valaki napi szinten koptatja az aszfaltot, lehet érdemesebb mégis az újakba fektetni, nem egyéb okból, csak mert azok lassabban fognak elhasználódni. A hetente 1-2 alkalommal történő garázsból való kiállás esetén a használt téli gumi minden hozzá fűzött reményt bevált. Döntsünk okosan és közlekedjünk figyelmesen.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.