A téli gumi akció megszépíti a vásárlást

téli gumi akció

Téli gumi akció

A Trónok Harcából ismert Stark család jelmondatával szabadon élve, közeleg a tél! A hűvös idő beálltával nemcsak a vastag ruhák kerülnek elő a szekrény mélyéről, de a családi autóra is felkerül a téli „csizma”. Igen, az abroncs szetteket szezonálisan cserélni kell, hiszen csak ez esetben lehetünk biztosak a baleset-mentes közlekedésben. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy a szóban forgó abroncsok nem épp a legolcsóbb termékeket képviselik a piacon, viszont szerencsére a téli gumi akció megszépíti a vásárlást. De lássuk először, miben is más a hideg időjárási viszonyok között használandó gumi a nyári társától!

Azt mindenki jól tudja, hogy a hideg idő, és a kemény fagyok nagyban befolyásolják a fékezés kimenetelét. Az agyagában puhább, lágyabb téli gumi remekül simul a fagyos utakra, így, ha a hőmérője azt mutatja, a hőmérséklet 7 Celsius fok alá süllyedt, irány a gumiszerviz. A jól tapadó téli abroncsokkal biztonságos lesz a fékezés. Ahogy arra már utaltunk, a szóban forgó termékek drágák. Ezt a tényt sok autótulajdonos úgy próbálja meg kivédeni, hogy csak két kereket „öltöztetnek” be, míg a másik kettőn ugyanazt a 4 évszakos vagy nyári gumit hagyják fenn.

Figyelem! Ez roppant helytelen magatartás! Ezzel nemcsak, hogy nem teszi biztonságossá a közlekedését, de a két szóban forgó drága gumit is sokkal jobban koptatja. A téli gumi akció szerencsére lehetővé teszi, hogy az autó mind a négy kerekére a szezonnak megfelelő védelmű abroncs kerülhessen. A használt abroncsokkal érdemes vigyázni. Bár valóban jóval olcsóbbak, mint az újonnan a boltok polcaira került társaik, nem biztos, hogy a pénzünkért azt kapjuk, amit először hiszünk. Ha mégis úgy érzi, a büdzsé nem bírja ki a vadonatúj termékek megvásárolását még a téli gumi akció keretein belül sem, menjen biztosra.

Abban az esetben, ha bizalmat szavazna egy használt terméknek, azt soha ne az interneten tegye! Mindnyájan nagyon jól tudjuk, hogy működik az internet: tele hamis, kamu hirdetésekkel, „túl szép, hogy igaz legyen” akciókkal. A használt gumi is lehet jó minőségű, de a kiválasztásához fontos azt személyesen is megtekinteni, megfogni és megvizsgálni. A gumiszervizesek tanácsát megfogadva igyekezzünk a számunkra elérhető legjobb márka termékei mellett letenni a szavazatunkat, hiszen hosszútávon garantáltan nem bánjuk meg, ha kicsit mélyebbre nyúlunk a zsebünkben. A nagyobb cégek által rendszeresen ősszel meghirdetett téli gumi akciók nyújtotta fantasztikus lehetőségét pedig érdemes kihasználni, és a javunkra fordítani.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.