Nyári gumi – a forróságban jobb vele

A nyári gumi biztonságot ad

A nyári gumi biztonságot ad

Ha felszökik a hőmérők higanyszála, nem kifejezetten érezzük magunkat jól a bőrünkben. Nincs ezekkel az extrém körülményekkel másképp az autónk sem, Ha beköszönt a jó idő jöhet a nyári gumi. Nem véletlenül került be a közhasználatba, hiszen kényelmesebb és legfőképpen biztonságosabb vezetést biztosít, ha forró a talaj a talpunk alatt.

A nyári gumi akkor van elemében, ha tartósan hét fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Szerkezete és bordázata lehetővé teszi, hogy a száraz vagy nedves útfelületeken jobban tapadjon, így mondhatni, extra szolgáltatásként még hatékonyabb üzemanyag-fogyasztást és alacsonyabb zajszintet is kölcsönöz autónknak.

Néhány speciális esetet kivéve, természetesen emellett egynéhány alapszabályt betartva könnyedén kiválaszthatjuk, milyen nyári gumi passzol a masinánkhoz.

Sajnos még mindig sokan abban a hiszemben szelik az utakat, hogy a téli gumik megfelelnek a nyári utazásra is, ugyanis ezek a forróságban akár meg is duplázhatják a fékutat, ami, mindannyian jól tudjuk, mihez vezethet. A már említett szerkezetbeli különbségekből bárki tisztán láthatja, hogy a nyári gumi használata mindenképpen ajánlott.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.