Látogatás a gumiszervízben – mire számítsunk?

gumiszervíz

Gumiszervíz

A gumiabroncs az egyes gépjárművek egyik legfontosabb szerkezeti egysége, éppen ezért egyáltalán nem mindegy, milyen minőségnek örvendenek. Mivel folyamatos használatnak vannak kitéve, előbb-utóbb elkopnak, és tönkremennek. A gumiszervíz meglátogatása ebben az esetben már nem tűr haladékot. Miért? Nos, a válasz roppant egyszerű, a kopott és elhasználódott gumiabroncs ellehetetleníti a biztonságos közlekedést, hiszen nem tapad megfelelően az úttestre, ezáltal roppant balesetveszélyes. A közúti balesetek elkerülése végett mindenképpen még időben fel kell hívni a gumiszervízt, és időpontot kérni a karbantartásra, esetleg az abroncsok cseréjére – amennyiben már menthetetlenül elhasználódtak.

piac telítve van a különféle abroncs-márkákkal, így mindenki kényed-kedvére, igényeihez és pénztárcájához mérten ki tudja választani a legideálisabb szettet. Szögezzük le! Az abroncs vásárlás tipikusan az a feladat, amit nem érdemes elbagatellizálni, hiszen akár –túlzás nélkül- az életünk is múlhat a választáson! Bár pénzspórolás szempontjából sokan preferálják a használt gumikat, a gumiszervíz munkásai nem javasolják ezt a megoldást. Amennyiben tanácstalan, keresse a gumiszervíz munkatársait bizalommal, hiszen a magasan képzett szakemberek nemcsak az abroncs márkájának a kiválasztásában nyújtanak hathatós segítséget, de a kerék helyes beállításánál is kulcsfontosságú szerepet játszanak.

Tudta azt, hogy minden egyes gumin van egy olyan szám-, illetve betűsor, ami a születésének az évéről, a kibocsátó országról és a szóban forgó abroncs méretéről árulkodik? Bizony, a téli-nyári szetteken egyaránt megtalálható ez a hasznos üzenet, amelynek a segítségével könnyen kideríthetjük, melyik típus lenne a számunkra a tökéletes. A cserénél figyeljünk arra, hogy az új gumi ugyanolyan osztályzással rendelkezzen, mint az előző. Amennyiben alacsonyabb besorolású produktumot választ, a gépjármű veszít a teljesítményéből.

Ha már a cseréről van szó, muszáj ejteni néhány szót az abroncsok terhelhetőségéről is. A felnik cseréje során mindenképpen figyelembe kell venni azok terhelhetőséget. Azzal nem árulunk el nagy titkot, ha kijelentjük: a terhelhetőség az egyes gumik teherbíró képességét jelöli – ebből kiindulva pedig vagy nagyobb, vagy egyenlő értékkel bíró termékbe érdemes beinvesztálni. Lelkiismeretes vezetőként Önnek gondoskodnia kell arról, hogy gépjármű gumiszettet és más alkatrészeket csak hivatalos forgalmazótól kapjon. Természetesen a gumiszervízben ezeket a kérdéseket sokkal rétegeltebben és részletesebben fogják kivesézni, de azért nem árt néhány fontos kérdésre már odahaza is kicsit rákészülni.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.