A-vitamin több táplálékban is fellelhető

Mindenki tudja, hogy szervezetünk tökéletes működéséhez elengedhetetlenek a különféle vitaminok és mindegyik másban segíti annak funkcionálását. Például az A-vitamin biztosítja a szürkületben való látást.

Elengedhetetlen a szem ideghártyájában a fény érzékeléséért felelős rodopszin vagy látóbíbor képződéséhez. Ennek a zsírban oldódó vitaminnak a forrása különböző táplálékokban is fellelhető, mint az állati belsőségek, tejtermékek, tengeri halak, tojássárgája stb.

Viszonylag nagymértékben található A-vitamin a sütőtökben, sárgadinnyében, paprikában, sárgarépában, sárgabarackban, vagyis az erősen sárga, piros vagy zöld színű zöldségekben és gyümölcsökben.

Előfordulhat, hogy a felsorolt táplálékokból nem tudjuk biztosítani a megfelelő mennyiséget a szervezetünknek, ilyenkor pedig pótolni kell ezt a nagyon fontos vitamint. Ezt könnyen megtehetjük, hiszen például a niyodo.hu webáruház kínálatában szerepel több formában is A-vitamin, mivel kapszulában, tablettában és cseppekben egyaránt kapható.

seditor

Add your Biographical Info and they will appear here.