Mi kell a zsarolás büntethetőséghez?

A zsarolás bűncselekmény!

Régi mondás, hogy az elkeseredettség és a düh nem jó tanácsadó. Ha zsarolás a vád Ön vagy egy hozzátartozója ellen, akkor konzultáljon egy védőügyvéddel még az első vallomástétel előtt. Zsarolásnak jogi értelemben azt nevezzük, ha valaki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen, vagy eltűrjön.

A zsarolás büntethetőséghez az is kell, hogy vagyoni hátrányt okozzon a megzsarolt személynek, illetve hogy jogtalan haszonszerzési szándék álljon fenn az elkövető részéről.

Ennek a bűncselekménynek szabadságvesztés is lehet a következménye, ezért fontos az ügyvédi konzultáció. Az is hasznos, ha még az első vallomásétel előtt tisztában van vele, hogy mi lehet esetleg súlyosbító, és mi lehet enyhítő körülmény. A Vidákovics Ügyvédi Iroda legfontosabb üzenete bárkinek, akit zsarolás vagy bármilyen más bűncselekmény elkövetésével vádolnak: mielőtt beismeri a cselekmény elkövetését, beszéljen egy védőügyvéddel. Ha csupán azért, hogy szabaduljon kellemetlen helyzetéből, vallomást tesz, azzal azt kockáztatja, hogy a bűncselekményének a megítélését súlyosbítja, és a további védekezésének az esélyeit rontja. Tájékozódjon a Vidákovics Ügyvédi Iroda weboldalán.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.