Nyaraló felújítás házilag – 10 tipp a szakembertől

Nyaraló felújítás

Nyaraló felújítás

A nyaraló felújítása izgalmas projekt, ami lehetőséget ad arra, hogy a személyes ízlésedet tükröző, pihentető menedéket hozz létre. Ha úgy döntesz, hogy saját kezűleg vágsz bele a felújításba, néhány jól irányzott tippel a siker útjára léphetsz. Ezt mondta a New Age Properties szakembere is. Következzen tehát 10 aranyszabály, ami a segítségedre lesz a folyamat során.

1. Tervezd meg a projektet!

Mielőtt bármi máshoz hozzáfognál, készíts részletes tervet! Határozd meg a felújítás céljait, a szükséges anyagokat és állíts fel egy reális ütemtervet! A tervezési fázis az, ahol megálmodhatod az új tér koncepcióját.

2. Állíts fel költségvetést!

Határozd meg, mennyit vagy hajlandó költeni és tartsd magad ehhez a kerethez! Mindig számolj rá némi plusz összeget, az esetleges váratlan kiadások fedezésére. Gyakran menet közben derül ki, hogy milyen új dologra lenne még szükséged, valamint gondolni kell az inflációra is. Sajnos, ami ma még csak adott összegbe kerül, 2 hét múlva már sokkal többet kérhetnek érte.

3. Mérj, majd mérj újra!

A pontos mérések létfontosságúak, legyen szó bútorvásárlásról vagy az új padló lerakásáról. Egy kis hiba is jelentős késedelmet és költségeket okozhat. Annál pedig nem sok bosszantóbb dolog van, amikor a bútor nem fér be az ajtón, vagy a tervezett hely valójában sokkal szűkebb, mint korábban számítottad.

4. Kérj engedélyeket!

Ellenőrizd, hogy szükségesek-e az engedélyek a tervezett munkákhoz! A helyi építési előírások be nem tartása súlyos bírságokhoz vezethet. A bírságokon túl pedig, lehet mindent le kell bontanod és előröl kezdeni. Ez pedig valódi rémálom.

5. Minőségi anyagok

Ne spórolj az anyagok minőségén! A hosszú távú megtérülés érdekében, válassz tartós, időtálló anyagokat! Ez persze drágább, de akár egy életen át is kitarthat, ami bőven megéri a nagyobb kiadást.

6. Priorizáld a projektjeidet!

Kezdd a legfontosabb feladatokkal, mint például a víz-, villany-, fűtésszerelés! A dekoratív elemekkel várj, amíg a nagyobb munkák befejeződnek! Teremtsd meg először a kényelmet! A legfontosabb a fürdő, hogy bármikor le zuhanyozni és felfrissülni.

7. Szerezz be minden szükséges eszközt!

Győződj meg róla, hogy minden szükséges eszköz megvan a munka megkezdése előtt! Ez jelentős időt és fejfájást spórol meg.

8. Végezz alapos előkészítést!

A sikeres felújítás alapja a jó előkészítés. Legyen szó festésről vagy csempézésről, a felületek megfelelő előkészítése a kulcs a tökéletes végeredményhez.

9. Ne félj segítséget kérni!

Ha elakadsz vagy olyan feladattal szembesülsz, ami túlmutat a képességeiden, ne habozz szakembert felkeresni! Egy-egy munkafázis szakemberre bízása időt és pénzt takaríthat meg. Akár az egész feladatot átadhatod egy profi generálkivitelezőnek és akkor tehermentesíted magadat.

10. Biztonság mindenek felett!

Mindig tartsd szem előtt a biztonságot! Viselj védőfelszerelést és kövesd a biztonsági előírásokat, hogy elkerüld a baleseteket!

Végső következtetés

A nyaraló felújítása saját kezűleg nagyszerű módja annak, hogy a személyes stílusodat vidd bele az otthonodba, miközben értéket is adsz hozzá. A fenti tippek segítenek abban, hogy a projekt simán és sikeresen valósuljon meg. Emlékezz, a tervezés, a költségvetés betartása és a minőségi anyagok használata hozzájárulnak a végleges eredmény eléréséhez! Ha bárhol elakadsz, ne félj profiktól tanácsot kérni! A New Age Properties szakemberei örömmel segítenek. Sok sikert a nyaraló felújításához!

seditor

Add your Biographical Info and they will appear here.