Plasztikai sebészet: 5 tény és tévhit a mellműtétről

mellműtét

Mellműtét

A széles körben alkalmazott plasztikai műtéteknek különleges szerep jut a modern társadalomban. A plasztikai műtét fogalma sokaknak még mindig összemosódik a mellműtétekkel, pedig ennél jóval szélesebb skáláját öleli fel a különféle beavatkozásoknak. Erre Dr. Falus György plasztikai sebész is kitér a weboldalán. A plasztikai műtétek mellett, a mellműtétek külön kategóriát alkotnak, amelynek számos ténye és tévhite kering az emberek között.

A mellműtétekkel kapcsolatos tévhitek gyakran táplálják az emberekben a félelmet és bizonytalanságot, pedig a plasztikai műtétek számos előnyt kínálnak. A plasztikai műtétek egyre népszerűbbek, mind az esztétikai, mind az egészségügyi szempontok szem előtt tartásával.

Az emberek gyakran azt hihetik, hogy a mellműtétek kizárólag szépészeti célokat szolgálnak, azonban ennél sokkal többről van szó. A mellműtétek előnyei nem csupán az esztétikai megjelenés javítására irányulnak, hanem akár az önbizalom megerősítésére, akár az egészségügyi problémák kezelésére is lehetőséget adnak.

A mellműtétek ismert típusai

Fontos kiemelni, hogy a plasztikai műtétek fejlődése során egyre biztonságosabb és hatékonyabb eljárások váltak elérhetővé az érdeklődőknek. A mellműtétek számos típusa segítséget nyújthat olyan problémák megoldásában is, amelyekre más módszerek már nem jelentenek hatékony megoldást.

Dr. Falus György plasztikai sebész vállal mellkisebbítést, mellnagyobbítást, mellimplantátum-cserét és mellfelvarrást. De a mellnagyobbítás kombinálható mellfelvarrással, hasplasztikával is. A lehetőségekről minden tájékoztatást megtalálunk a drfalus.hu portálon.

Akár mellplasztika, akár összetett műtét az, ami érdekel bennünket, mindenképpen célszerű időpontot kérnünk a szakembertől egy konzultációra. Az első vizsgálatért nem kell fizetni sem és ennek során megbeszélhetjük a plasztikai sebésszel a céljainkat, lehetőségeinket. A mellműtétek segítenek abban, hogy visszanyerjük régi önbizalmunkat, hiszen ha jól érezzük magunkat a bőrünkben, az pozitívan hat a megjelenésünkre.

Regenerálódás mellműtét után

Az érzéstelenítésnek köszönhetően, a mellműtétek során általában minimális fájdalom érezhető, amit a sebészeti beavatkozás után szükséges fájdalomcsillapítók könnyen enyhítenek. Emellett a korszerű műtéti technikák és eszközök segítenek minimalizálni a szövetkárosodást és gyorsítani a sebgyógyulást. Az operáció utáni regenerálódás során fontos, hogy betartsuk a sebész által javasoltakat.

Ezek minden esetben segítenek a gyorsabb felépülésben. A beavatkozás után, a páciensnek egy speciális kompressziós melltartót kell viselnie egy bizonyos ideig és rendszeresen szükséges kontrollvizsgálatra járnia. 2 hónapig kíméletes életmódot szükséges folytatnia, nem szabad sportolnia, sem pedig erősebb terhelésnek kitennie a szervezetét.

A műtét után 6 hónapig nem szabad napozni, a heget mindenféle fénytől óvni kell, mert deformálódhat. A mellműtéten átesett személynek szoláriumba sem tanácsos járnia legalább 6 hónapig. A pihenés és az egészséges táplálkozás is nélkülözhetetlenek a regenerálódáshoz.

seditor

Add your Biographical Info and they will appear here.