Több előnnyel bír az ideális felni

felni

Felni

A vezetés egyedi élmény, főleg azoknak, akiknek csak ritkán van benne részük. Gondoljunk csak bele, milyen érzés volt, amikor először ültünk az autó kormánya mögé és kaptuk meg a lehetőséget, hogy vezessünk.

Természetesen a sokadik alkalmat követően ez már szinte rutinszerűvé válik, de akkor is megmarad a tudat, hogy nem kell másokhoz kötve legyünk. Mielőtt útnak indulnánk minden esetben érdemes gondoskodnunk arról, hogy az autónk kiváló állapotban legyen, mind külső és belső értékeiben. A felni fajtája sokat tud nyomni a latban és a kormányzást is megkönnyítheti.

Melyik az ideális felni változat?

Kategóriáját tekintve 2 fajtát különböztetünk meg. Ez a lemez és az alumínium felni. Természetesen az elnevezések kicsit csalókásak, mert míg az első típus acélból készül addig a másik a színesfém mellett egyéb alkotóelemeket is tartalmaz, amilyen a titánium, magnézium.

Tény, hogy az alumínium változatok megjelenésükben sokkal elragadóbbak. Ezek kifejezetten erre lettek megalkotva, hiszen a külső jegyek felspannolása a céljuk.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne lenne gyakorlati jelentőségük. A felni ugyanis minden feltételnek megfelel, amit elvárhatunk tőle. Remekül fekszi az utat és a tengelyhez való kapcsolódási pontjai szintén erőteljesek.

Mikor melyik felnit válasszuk?

A szakértők véleményét minden esetben megéri kikérni. Ha kicsit utána járunk a témának, azt fogjuk találni, hogy a hideg, téli időszakban inkább a lemez felni a javasolt. Ezen nem látszanak meg annyira a sárfoltok és a korrózióval szembeni védelme is erősebb. A sérülésekre sem hajlamos olyan szinten.

A meleg szezon pedig az alumínium felni ideje. Ilyenkor bátran lehet villogni, hiszen ezt minden feltétel megengedi. A megfelelő útfekvés, amit a kocsihoz leginkább passzoló mérettartomány nyújt, erősíti a tapadást, csökkenti az üzemanyag fogyasztást és a féktávolságot is lerövidíti.

A felni élettartam nagyban függ attól, hogy pontosan mennyit és milyen körülmények között használjuk. A felhelyezése egyszerű feladat, de a gumi felszerelése rá gyakran speciális gép jelenlétét igényli, ezért jobb szakira bízni a munkát.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.