Új Jobbra tarts! tábla jelent meg az autópályán

jobbra_tartsNem új KRESZ szabályozás bevezetéséről van szó, hanem egy régi szabály felélesztéséről. A jobbra tartás ugyanis nem számít újdonságnak az autóvezetők számára, ám ha egy kettőnél több sávos úton haladnak, akkor érdemes a külső, jobb oldali sávot is használni, így könnyebb és gördülékenyebb lesz a haladás.

Az új Jobbra tarts! tábla kihelyezését már elkezdte a Magyar Közúti Nonprofit Zrt., és minden sofőrt arra kér, hogy tartsa be a szabályozást. A statisztikai adatok szerint, az autósok előszeretettel használják a belső és középső sávot, míg szinte a külső teljesen érintetlen marad.

Azt is fontos megjegyezni, hogy a sofőr mögött gyorsabban, de szabályosan haladó járművet nem szabad fenntartani. A tájékoztató táblákat az M7-esen kezdték el kihelyezni, főleg Budapest és Székesfehérvár között, de a Balaton felé menet is találkozhatunk velük.

Előzésnél is nyugodtan lehet használni a külső sávot. A Jobbra tarts! tábla segítségével a balesetek számát is lehet csökkenteni. A jobbra tartási kötelezettség be nem tartása komoly büntetéseket vonhat maga után.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.