Autóklíma töltés és tisztítás reális áron

autóklíma töltés

Autóklíma töltés

Az autó felelősséggel jár, annak rendszeres karbantartása és szervizeltetése pedig olyan feladatok, amelyeket nem érdemes halasztgatni. Az autóklíma töltés és tisztítás tipikusan ez a kategória – jelen cikkünkből megtudhatja, miért nem ajánlatos sokáig elodázni a szervizeltetést, sőt, még az árakról is szót ejtünk. A szakemberek azt javasolják, hosszútávon akkor járunk jól, ha évente tisztíttatjuk és töltjük a klímát, még abban az esetben is, ha egyébként nem tapasztalunk semmilyen negatív hatást.

Ha mégsem így járunk el, utólag számos kellemetlenség érheti az autó utasait. Mit jelent ez a gyakorlatban? Nos, a koszos klíma ontja magából a káros anyagokat, mint például a baktériumok vagy a gombák, amik aztán belélegezve káros hatással vannak az emberi szervezetre. Nemcsak az allergiás tünetek kiváltásáért felelnek a levegőbe kerülő káros anyagok, de akár tüdőgyulladást is okozhatnak.

Annak érdekében, hogy ezt a sajnálatos helyzetet elkerüljük, fontos időben kitisztíttatni az autó klímáját. Az pedig már igazán csak hab a tortán, hogy a szóban forgó gépjármű is „megissza” a gondatlanságunk levét, hiszen szennyezett rendszerrel a teljesítmény csökkenése sem várat magára sokat. A tisztítást tehát nem kerülhetjük meg, csakúgy, mint az időszerű autóklíma töltést sem.

A legtöbb szerviz egyébként két típusú töltési lehetőséget kínál az ügyfeleinek: 800 grammig-, illetve 100 grammig történő töltést. Általában ez anyagiakban 16-19 ezer forint körüli összeget takar – a díjak szinte minden esetben tartalmazzák a szükséges olajt és a vákuum-tesztet is. Az autóklíma töltést végző szakember természetesen nem engedi ki a kocsit a kezei közül, amíg nem ellenőrzi a hűtőközeg lehetséges szivárgását, végül pedig elvégzi a szükséges nyomáspróbát is. Ezen utóbbi munkafolyamatok díja szervizenként eltérő.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.