Az autóklímát tavasszal kell ellenőriztetni

autóklíma

Autóklíma

Bár már lassan végé van a nyárnak, ez nem jelenti azt automatikusan, hogy az időjárás is enyhébb hőmérsékletűre változna, sőt. A szeptember beköszöntésével a srácok is visszatérnek az iskolákba, ahová reggelenként a szüleik szállítják őket autóval. Ha a szóban forgó gépjármű nincs ellátva autóklíma berendezéssel, az utazással töltött percek könnyen megkeserednek és elviselhetetlenné válnak. Az említett készülék feladata, amint azt a nevéből is sejthetjük, a kellemes légkör kialakítása és megtartása az utastérben.

Az autóklíma megfelelő karbantartása esszenciális feladata a sofőröknek, hiszen, ha a berendezés tönkremegy, súlyos forintokat kell fizetni az esetleges javításra vagy cserére. Szerencsére van azonban néhány olyan okos tipp és tanács, amelyeket megfogadva elejét vehetjük a fejfájással járó szerelő műhely látogatásnak. A tapasztalat azt mutatja, az első-körös gépjármű tulajdonosok félnek belevágni az autóklíma karbantartásának a folyamatába, attól való félelmükben, hogy súlyos hibát vétve még nagyobb gondot okoznak a finom, bonyolult készülék működésben.

Az igazság az, hogy ezt a kezdeti gyámoltalanságot könnyen le lehet rázni, és bátorságot meríteni abból a tényből, hogy minden autónak van egy úgynevezett kézikönyve, amelynek egyik paragrafusa részletesen taglalja az autóklíma karbantartásának az egyes lépéseit. Ahhoz, hogy a verda légkondicionáló egysége hosszú élettartamú legyen, minden hónapban 10 percig folyamatosan működtessük azt, ezáltal is szintben tartva a hűtőfolyadék nyomását. Ezzel az egyszerű, mégis nagyszerű gyakorlattal elkerülhetjük a tömítések és a tömlők meghibásodását.

Miután letelt a karbantartásra szánt 10 perc, ki kell szárítani az autóklíma párologtató egységét, az úgynevezett magot. Abban az esetben, ha mégis tanácstalanok vagyunk, és félünk egymagunk belevágni az autóklímával kapcsolatos teendőkbe, keressük bátran az erre szakosodott ezermestert. A szakemberek azt javasolják, hogy minden tavasszal vigyük el a gépjárművet egy alapos vizsgáltra, ami különösen az autóklímára vonatkozik – így készítve fel a légkondicionálót a nyári kánikula napjaira. A szerelő a rutinvizsgálat alatt ellenőrzi a kompresszor hajtószíjait az esetleges sérülések felfedezése érdekében, illetve beállítja azok megfelelő feszességét is. Teljesen mindegy, melyik utat választjuk, a lényeg, hogy ne hanyagoljuk el a gépjármű e szóban forgó alkatrészének a rendszeres ellenőrzését sem.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.