Mikor forduljon orvoshoz gyomorfájás miatt?

Kellemetlen hasfájások

Kellemetlen hasfájások

A has puffadása gyakori, és kellemetlen emésztőszervi tünet. A feszülés, a gyomorfájás megnehezíti a mindennapi életét? Ha gasztroenterológus szakorvoshoz fordul, akkor az okok megismerését követően a tünetek enyhíthetőek, kezelhetőek. Ezek a tünetek gyakran táplálkozási és életmódbeli helytelen szokásokra vezethetőek vissza.

Az étkezés utáni gyomorfájás gyakori tünet, leginkább az okozhatja, ha a gyomrunk nem bírja a zsíros ételeket. Ez nemcsak bizonyos ételekkel függhet össze, hanem akár a mennyiséggel is, és egyéb tényezőkkel is.

Ne együnk például túl gyorsan, tegyük ezt nyugodt körülmények között, és ha étkezünk, akkor csak arra figyeljünk. Ha a gyomorfájás huzamosabb ideig fennáll, akkor fontos minél hamarabb szakemberhez fordulni, hiszen más okok is húzódhatnak a háttérben. Jelezhet például begyulladt gyomornyálkahártyát, gyomorfekélyt, stb. Egy szakorvos segítségével könnyen behatárolható a probléma, a fájdalom tűrése, vagy ami még rosszabb, különféle gyógyszerek szedése helyett ez a javasolt.

A Medicor Egészségközpontban a vizsgálatokat sorban állás nélkül, telefonon vagy e-mailen történt időpont egyeztetés után is elvégeztetheti. A gasztroenterológiai szakrendelés mellett helyben elvégezhetőek a szűrések és a különböző vizsgálatok.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.