A téligumi használata javít a kezelhetőségen

Téligumi hideg időben.

Téligumi hideg időben.

A téli időszak beköszöntével az utak jóval csúszósabbak lesznek és a szabványos nyári gumik nem biztosítana megfelelő tapadást a havas és jeges utakon többé. Ilyenkor a téligumi használata előírás, hiszen a közlekedés ellenkező esetben veszélyessé válhat. A téligumik tapadása sokkal jobb, mint a nyári gumiké és a jeges, csúszós, valamint havas utakra lettek optimalizálva egyedi bordázatukkal.

Egy téligumi szett vásárlása sajnos nem mindig olcsó mulatság, a használt készletekben pedig nem mindig lehet megbízni. Első szempont mindig a biztonság. Magunk és a körülöttünk lévők biztonsága. A téligumi mellett az autókban általában számos további alkatrész is segít a biztonságos közlekedés biztosításában, mint például az ABS, azaz a csúszásgátló. Mindannyian tudjuk, hogy egy bizonyos fékezőerőn túl a kerekek nem tapadnak, hanem csúsznak a jégen. A csúszásgátló ilyenkor visszavesz a fékezőerőből, így a kerekek ismét gurulhatnak, majd újra fékez és így darabosan megállítja az autót, holott nélküle az autó csúszott volna egészen, amíg a jelentéktelen mennyiségű súrlódás a kerekek és a jég között. lefékezi végre.

Láthattuk, hogy a téligumik mellett rendelkezésünkre állnak eszközök, azonban mndenképp javasolt a használatuk, hiszen nem minden autó rendelkezik e további alkatrészekkel. A téli időszakban a közlekedés nagymértékben megváltozik. A látási viszonyok csökkennek, jobb reakcióidőkre van szükség és az út viszonyok sem olyanok, mint nyáron. A téligumi használata segít a közlekedésben és több veszélyes baleseti helyzetet is megelőzhetünk a segítségükkel.

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.