Hasznos információk autó gumi témában

Mikor tanuljuk meg, hogy az évszakoknak megfelelő autó gumival szereljünk gépjárművünket?

Mikor tanuljuk meg, hogy az évszakoknak megfelelő autó gumival szereljük gépjárművünket?

Autósként bizonyára Ön is tisztában van azzal, hogy mennyire fontos az autó gumi megfelelő megválasztása, és minőségének figyelemmel kísérése. Laikusként autógumi tesztek sokasága igyekszik összehasonlítani az egyes autó gumi típusokat, hogy a széles választékból sikerüljön kiválasztani azt, amelyik minden körülmények között jól megállja a helyét. A tél és a kritikus hőmérsékleti határ közeledtével szinte még a csapból is a téligumi cseréjére való felhívás folyik, a tapasztalatok azonban mégis azt mutatják, hogy nem lehet elégszer elmondani ezt. Sajnos még így is vannak, akik ilyen vagy olyan okoknál fogva nyárigumival indulnak neki a mínuszoknak, s aztán gyorsan az árokban találják magukat.

Nem kell szakembernek lenni ahhoz, hogy tudjuk, a nyárigumi és a téligumi között az alapvető különbség a kettő összetétele, ugyanis a mínuszokban használt típus tartalmazza az úgynevezett szilikát alapanyagot, mely a vizes, síkos, jeges, havas útszakaszokon is megfelelő tapadást biztosít. Hasonlóképp a jó úttartást célozza a téligumi bordázata, melynek mélységére azonban mindig érdemes odafigyelnünk. Természetesen az sem mindegy, hogy a használt felni hogyan kerül tisztításra, tárolásra a téli időszakban, ezért nagyon fontos, hogy autótulajdonosként tisztában legyen ezekkel a tudnivalókkal.

A vélemények megoszlanak arról, hogy a nyárigumi, a téligumi, valamint a motorgumi vásárlásakor érdemes-e a használt változat mellett dönteni, bár kétségtelen, hogy a korlátozott anyagi lehetőségek gyakran teszik ezt szükségessé. A bordázat mélységére azonban ne felejtsünk el odafigyelni ez esetben sem!

admin

Add your Biographical Info and they will appear here.